Pages

ribuan bintang bersinar KINI MALAP maafkan aku emak dan abah

dalam perjalanan aku menuju kelam tanpa sebarang rupa. teraba-raba mencari ruang untuk bernafas dan terasa-rasa apa yang diraba-raba.

catatan terhenti

Tiba-tiba petang tadi dah tak larat jari-jemari gemuk ni nak taip entry baru. harap-harap malam-malam sedikit adalah semangat baru untuk buat entry. idea ni ada ja nak taip. membuak-buak. tapi rasa longlai jiwa ni.

sebabnya, result mat puisi  yang teruk tu sudah sampai ke tangan emak dan abah mat puisi. takut nak bagi tahu. tiba-tiba pihak universiti terus hantar ke rumah. cepat betul. adeii.. baru nak lengahkan masa untuk beritahu emak, abah, dan keluarga, tetapi kenyataan itu telah pun terbongkar. 


redha.

jadi, PETANG TADI EMAK TELEFON, :( dengan nada yang kecewa dan putus harapan. tak menangis. tetapi, KECEWA. harapan yang emak selalu titipkan dalam telinga dan jiwa mat puisi ini telah dileburkan oleh mat puisi. tahun pertama sebagai mahasiswa di Universiti Malaya dibuang begitu sahaja.

kalian doakanlah mat puisi agar diberikan kekuatan untuk terus berkarya di sini ye. dan kuatkanlah jiwa dan mental mat puisi ni untuk terus kuat bergelar mahasiswa di universiti ya.

terima kasih. 


19 comments:

syAzAnA said...

ouh. sedey kah? alah, cuba lagi next time oke. jngan nak memen ag. hehe

gudluck!

padie_eyla said...

gud luck mat puisi! hhihik. tamo sdeyh2. itu dugaan.. =)

ceritasekupang said...

.....tiada kata dapat ku ungkapkan untukmu melainkan sabar.....

Amri Bahruji matPuisi said...

syazana::> padie::> kupang::> thanks.. :)

@juera said...

x mao sedey2 ekk..sabar ye!^_^

Amri Bahruji matPuisi said...

jura::< thanks.. :)

EDDY DY said...

kesedihan kadang2 berakhir dengan kegembiraan...begitulah lumrah kehidupan..bersabar la...cuba lagi next time...Insya allah...

Amri Bahruji matPuisi said...

eddy::> thanks beb.. :)

hans said...

teruk sangat ker result ko oit?
sabar
sem depan usaha lebih lagi yer?

p/s : Episod 31 Siri ADKDA Boleh Dilayari Sekarang http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/06/antara-diakau-dan-aku-episod-31.html

Amri Bahruji matPuisi said...

hans:: teruk giler doe.. :(. thanks anyway.. ;)

hans said...

semua lulus tak?

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

rilek ar wei am,,,,

aku pn truk gak sem2 aritu,.,,

huhuhu...

banyak maen dowh kita

Amri Bahruji matPuisi said...

hans::> 2 failed.. :(

lok::> mmg.. byk men.. arghh.. tensen2...

b@by ph@t said...

b strong fren ^^

Amri Bahruji matPuisi said...

baby phat::> thnaks fren.. ;)

dIng dOng said...

sama la kita...cuma beza nyew...mak xthu lagi...apepun masuk sem 3 kita study hard yew..cayok!!! usaha jgn men2...[nasht tuk mat n dri sdiri]...

Amri Bahruji matPuisi said...

ding dong:> hahaha.. nnti mesti kene bitau gak kan.. ape2 pn. gud luck k.. ;) N thanks..

PeiPei said...

amri, peipei coming!
dont sad2 la...
try again k? goodluck!
=)

dinda.teJa said...
This comment has been removed by the author.