Pages

* * biasan kaca hati * * (puisi 15) - merawat rawan -

* * biasan kaca hati * *

Salam. hari ini dan untuk lima hari akan datang mat puisi seperti biasa akan menyertai kursus motivasi dan jadi fasilitator seperti hari-hari sudah. jadi, blog kesayangan ini berusanglah sekejap. minta maaf ya sebab dah jarang update. hari-hari lain pun tak dapat nak update sebab di kampung tiada wifi free. huhuhu..

lagi pula, mat puisi dah balas kunjungan kawan-kawan yang melawat blog mat puisi ni. seperti yang mat puisi janjikan. ;)

untuk mengubat rindu kalian yang menunggu puisi terbaru mat puisi, (rindu ke?.. menunggu ke?.. hahaha), mat puisi ada siapkan satu puisi untuk kalian.


rimas menanti kunjungan
kepingan hati
yang entah bila rindu ini
sering meronta
menanti lagi dan terus menangisi

ruang hati
hatimu
sentiasa merawani
remang jiwa dalamku
bila lagi aku menunggu
aku tahu rawan ini
tak kau perlu

ruamkan hati terikmu
terima rawan aku
sebelum aku berlari
merawat
ruang hati yang tidak dibalasi

* puisi ni macam kurang sikit la sebab pening-pening lalat sekarang ni.  ;) *



0 comments: